schott zwiesel
Schott Zwiesel je danas vodeća svjetska tvrtka u proizvodnji kristalnih čaša za ugostiteljstvo. Pozicija na tržištu od prvih dana građena je stalnim unapređivanjem. Maštovite kreacije razvijane su u uskoj suradnji s vrhunskim somelijerima, koktel majstorima, kao i šefovima kuhinja najboljih svjetskih hotela i restorana. Inzistiranjem na toj suradnji osigurana je maksimalna ergonomičnost i estetika proizvoda. Tržišni uspjeh, među ostalim, potvrđuju i dugogodišnja priznanja za ljepotu i kvalitetu iz svih krajeva svijeta. U tom kontekstu valja izdvojiti nedavni najveći inovacijski iskorak. Riječ je o zaštićenom izumu kristalnog stakla posebnih svojstava, pod nazivom TRITAN. Takvo je staklo znatno čvršće, sjajnije te puno otpornije na lom, što čaše čini financijski isplativijima.

TRITAN – revolucija u proizvodnji kristalnog stakla Nakon dugog i intenzivnog istraživanja, razvoja i suradnje sa University of Erlangen patentirana je i stvorena potpuno nova vrsta kristalnog stakla. Unošenjem novih sastojaka u recepturu s najnaprednijim postupkom izrade dobiveno je novo kristalno staklo, izrazito sjajno i puno otpornije na lom tijekom pranja. Sjaju tog stakla ponajviše pridonosi cirkon, dok posebnu čvrstoću osigurava titan.
wmf
Tradicija proizvodnje proizvoda za ugostiteljstvo tvrtke WMF traje već 150 godina. Započela je 1853.g., a osigurala je visoku reputaciju u hotelijerstvu i ugostiteljstvu. Izuzetno poznato i renomirano ime branda kao rezultat dugogodišnje i vrlo uspješne tradicije ulijeva nam sigurnost u kvalitetu te ističe ekskluzivnost diljem svijeta. Velika ulaganja u istraživanja, razvoj i menadžment rezultirala su odličnim idejama od kojih su se mnoge realizirale u jedinstvene inovacije. U razvoju proizvoda, uz kontinuirano dostizanje najviših standarda, funkcionalnost je oduvjek bila i ostala primarni cilj. Rezultat brojnih svjetki priznatih dizajnera je jedinstven i orginalan dizajn koji se temelji na funkcionalnosti. Proizvodi su jako jednostavni i praktični za korištenje. Pribor za jelo je specijalno i vrlo pažljivo izbalansiran kako bi se stopio s rukom i postao njen produžetak. Unatoč politici tvrtke kojoj je primarni cilj dizajna funkcionalnost, brojne nagrade i priznanja za dizajn idu u prilog velikoj kreativnosti i visokoj estetici istih proizvoda. Ipak, najvažnija inovacija je patentirani materijal Cromargan kao specifičan nehrđajući čelik. On doprinosi izuzetnoj tvrdoći, a istodobno ga odlikuje vrlo visoki sjaj. Tvrtka WMF također posjeduje širok asortiman proizvoda i širok spektar modela proizvoda koji će zadovoljiti i najzahtjevnije potrebe
rak porculan
Porculan „Rak“; porculan jednostavnog, ali istovremeno vrlo osebujnog izgleda odlučno se popeo na sam vrh i bez premca diktira nove estetske i kvalitativne standarde u proizvodnji porculana. Svojim minimalističkim šarmom neodoljivo zavodi i na hrvatskom tržištu, stigavši ravno sa vrućeg pustinjskog pijeska.
„Rak“ se proizvodi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, u tvornici koja se nalazi usred pustinje, u blizini Dubaia, a prostire se na čak 1.500.000 m² i uz danas najnapredniju tehnologiju posjeduje najveću peć na svijetu. Uspješno kombinirajući kreativnost, visoku kvalitetu, vrhunski dizajn i vrlo povoljne cijene, „Rak“ je konkurentan na tržištima diljem cijeloga svijeta.
Nakon samo dva desetljeća rada može se pohvaliti pozicijom izuzetno uspješnog izvoznika koji svoje proizvode izvozi u čak 135 zemalja, na prostoru svih 5 kontinenata.Njihovi, dizajnom već prepoznatljivi porculanski proizvodi, karakteristične boje slonove kosti, koja od poznatijih proizvođača krasi samo proizvode tvrtke „Villeroj & Boch“, odnedavno se nalaze u prodaji i na hrvatskom tržištu.
Uz nesumnjivu kvalitetu i izvrsnost proizvoda, kako sami naglašavaju, njihov glavni cilj je postati vodeći proizvođač porculanskih proizvoda na svijetu.
bauscher
Od samog početka tj, od osnutka 1881. godine tvrtka Bauscher bila je poznata po sposobnosti predviđanja potreba koje će se pojaviti u budućnosti.
Unatoč brojnim inovacijama i novitetima tvrtka Bauscher je ostala vjerna svojim osnovnim načelima. Time je Bauscher postao najprisutniji brend na svijetskom tržištu profesionalnog porculanskog posuđa. Njihov porculan bio je uvijek prepoznatljiv po vrhunskom dizajnu te čistoj, sjajnoj te ekstremno trajnoj glazuri.
Inovativnost i kreativnost uložena je u svaki detalj kako bi proizvod izgledao svjetski i nastavio osvajati nove potencijalne korisnike. Uložena je velika pažnja kako bi proizvod bio praktičan i lak za rukovanje. Konstruktivan i fer odnos prema krajnjem korisniku uvijek je bio izuzetno bitan. Sve to osiguralo je tvrtki Bauscher status jednog od vodećih svjetskih proizvođača porculana za ugostiteljstvo.